--Bio-- --Members-- --Agenda-- --Photos-- --CD Demo-- --Links— --Listen--

 

 

Vanaf het Nutbush Rock Festival in Ieper tot de Spirit of 66 in Verviers via de jazzclub Sounds in Brussel heeft Globalys altijd een repertoire gebracht van rock-klassiekers. Pas in tweede instantie werd er gewerkt aan eigen composities.

 

De CD “Demo 03.02.01” getuigt van deze compositie-arbeid ( nieuwe CD in 2006 ).

 

 

De groep                       Globalys heeft als thuisbasis Brussel. Leden zijn Domenico Renga (bas), Christophe Allard (drums), Philippe Ceresa (gitaar), Olivier van den Borne (zang en synthesizer).

Hun verschillende muzikale achtergronden convergeren bij Globalys vanwege de gemeenschappelijke interesse in de gekozen stijl.

 

 

De stijl                          Rock waarvan de avontuurlijke structuren samengesteld zijn uit contrasterende sfeerbeelden. Melodische thema’s en zorgvuldig geconstrueerde ritmes wisselen elkaar af. Een song bestaat dus meestal uit een afwisseling van gezongen gedeelten en instrumentale passages die nu eens zwevend, dan weer meer gedragen zijn.

 

 

De invloeden                Zeer talrijk. De muzikale achtergronden van de individuele groepsleden gaan van funk en variété tot rock of progressieve muziek via jazz-rock, space-rock, bossa, of reggae.

 

 

De bedoeling                De diverse invloeden uitbuiten en hen de vrije loop laten door af te wijken van de traditionele schema’s van pop en rock. Op die manier wil de groep een eigen klankkleur ontwikkelen.

 

 

De concerten                In de beginperiode van de groep bestond het repertoire uit covers. Die vormden de leerschool en zorgden ervoor dat de groep een hechte ploeg werd. Nu, 25% covers en 75% eigen composities.

 

De  CD                           Een verhaal met een onverwachte wending.    Meer : "Cd Demo"

 

 

TOP